Workshops

Ik geef meerdere workshops. Wil je meedoen? Onderaan bij  home staat een actueel overzicht. Ook voor organisaties en bedrijven ben ik te boeken voor de workshops.

Maak kennis met hooggevoeligheid

Een op de vijf mensen wordt geboren met een verhoogde gevoeligheid. Je voelt meer aan en gevoelens zijn intenser. In deze workshop kom je erachter of je zelf ook hooggevoelig bent. Je ontdekt wat de voor- en nadelen zijn. En welke kwaliteiten kunnen horen bij jouw (hoog)gevoeligheid

 

Hooggevoeligheid en burn-out

Dat je gevoelig bent, dat weet je al. Je kunt voelen wat er in een ander omgaat. Drukte is je snel te veel. Je bent snel afgeleid en presteert slechter als er iemand meekijkt.  Door alle indrukken die je in je opneemt kun je snel overprikkeld raken. Of nog erger burn-out. Zijn er verbanden tussen hooggevoeligheid en burn-out? En hoe zorg je dat je niet overprikkeld raakt? Leer het in de workshop!

 

Goed je eigen grenzen aangeven

Herken je dit: Je baas vraagt je iets over te nemen voor een collega die ziek is. Hoewel je het eigenlijk al te druk hebt zeg je toch “ja.” Zo gaat het ook met die verjaardag in het weekend. En dat stuk taart wat je eigenlijk niet had moeten nemen.

Grenzen stellen kan moeilijk zijn. Zeker als je een gevoelig type bent wat zich makkelijk verplaatst in de ander. Waarom stel je die grens niet? Of wel? Hoe bewust ben je van jouw grenzen? Hoe zorg je dat je goed overkomt en wel voor jezelf opkomt? Daar heb ik het over in deze workshop

 

Outdoortraining Grenzen stellen doe je zó! in samenwerking met Bianca Hermans (https://compleat-coaching.nl/)

Moeite met NEE zeggen? Zet je anderen altijd op de eerste plaats? Moe en geirriteerd aan het einde van de dag? Wil je hier eindelijk vanaf? Dan is het tijd voor VERANDERING!

Trek je wandelschoenen aan en ontdek het  in de prachtige duinen bij de Zilk. Meld je snel aan want vol = vol

Hoe werkt het?

Wij geven je informatie over assertiviteit, houding, sociale interactie, psychologie en laten je ervaren wat werkt voor jou. Daarvoor gebruiken we krachtige oefeningen vanuit onze expertise als therapeut.  Je oefent alles in een afgestemde mix van theorie en praktijk. Alleen of in tweetallen in een kleine groep van maximaal 15 deelnemers, gebruikmakend van de rustgevende omgeving van bos en duinen. 
 
Zeg nog één keer JA en wel tegen onze krachtige en effectieve training!

Meld je aan via kirsty@praktijkeigenkracht.nl

 

Van stress naar balans (voor mantelzorgers) 8 delige cursus

Wat leer je?

  • Meer controle over je eigen leven
  • Geniet meer van het leven door bewuste aandacht
  • Ervaar rust en ontspanning in je dagelijks leven
  • Neem je leven in eigen hand en zorg voor je naaste op een manier die niet ten koste gaat van jezelf

Voor wie?

Ervaar jij stress en spanning in je dagelijks leven? Vind je het fijn om te zorgen voor een ander, maar wordt die je soms te veel? Wil jij meer genieten, goed voor jezelf kunnen zorgen en balans in jouw dagelijks leven? Dat kan door middel van bewuste aandacht en assertiviteit. 

Wat levert het je op?

  • Technieken waardoor je makkelijker kunt ontspannen zowel lichamelijk als geestelijk
  • Beter opkomen voor jezelf
  • Kennis van meditatie, mindfulness en visualisatie
  • Meer balans in je dagelijks leven

 

Elke les heeft een ander thema:

Les 1: je lichaam, hoe je fysiek kunt ontspannen

Les 2 je zintuigen, leren over mindfulness en hoe je meer kunt genieten van alles wat je proeft, ruikt, voelt, hoort en ziet door bewuste aandacht

Les 3  positief denken, hoe we denken bepaalt voor een aanzienlijk deel hoe we dingen doen. Hoe blijf je met beide benen op de grond? En hoe buig je negatieve gedachtes om naar positieve?

Les 4 Stress, welke invloed heeft stress op jouw? Welke dingen doe je die stressvol voor je zijn? Welke taken heb je allemaal? Hoe krijg jij hier meer grip op? Kan stress je ook iets opleveren?

Les 5 Ademhaling, hoe haal jij adem? Hoe bewust ben je je van je adem? Leer om dieper te ademen waardoor er meer zuurstof in je lichaam komt en je meer energie krijgt

Les 6 Assertiviteit Hoe zegt je op een goede manier “nee”? Wanneer is iets te veel? Hoe zorg je voor een assertieve houding?

Les 7 Hulp vragen en een aanbod accepteren Hoe verdeel je de taken eerlijk? En als je hulp aangeboden krijgt, accepteer je die dan? Hoe zorg je dat het voor jou oké is?

Les 8 Balans hebben en houden we blikken terug op de cursus. Hoe zorg je voor balans? En wat kun je doen zodat er balans blijft? Je krijgt deze les extra tips mee om mindfull en in balans door het leven te gaan.

 

 

"De beste manier om je toekomst te voorspellen is haar zelf te creƫren"